1 / 3

Rethinking and renovating a workshop for a jewelry craftsman.

2017, Reus ES.

J.Prats is a jewelry workshop where Pere Prats, son, and apprentice of Josep Prats, continues the family tradition with a personal and unique style.

To better showcase his work, the project aims to open the workshop to the public without compromising security.

The material strategy consists in using terrazzo in-situ and its expansion joints to generate a sequence of different uses.

The material strategy consists in using terrazzo in-situ and its expansion joints to generate a sequence of different uses.

The material strategy consists in using terrazzo in-situ and its expansion joints to generate a sequence of different uses.

As a result, a formal duality that interests us: plane / volume.

As a result, a formal duality that interests us: plane / volume.

Cedarwood is used to differentiate spaces in an open plan, adding comfort and warmth.

The shop’s refurbishment had to reflect our client’s work and product: it is all about precision and detail.

The shop’s refurbishment had to reflect our client’s work and product: it is all about precision and detail.

A red Kalahari marble, enhances the jewelry presence over the street.

A red Kalahari marble, enhances the jewelry presence over the street.

ARCHITECTS: M H. A P
COLLABORATORS: Josep Huguet (Architect) Xavi Prats (Engineer)
CLIENT: Private
LOCATION: Reus, ES
GROSS FLOOR AREA: 120m²
PROJECT: 2015
COMPLETION: 2017
PHOTOGRAPHY: © Luis Díaz Díaz
AWARDS: X Biennal Alejandro de la sota – 1st Prize.

ARCHITECTS: M H. A P
COLLABORATORS: Josep Huguet (Architect) Xavi Prats (Engineer)
CLIENT: Private
LOCATION: Reus, ES
GROSS FLOOR AREA: 120m²
PROJECT: 2015
COMPLETION: 2017
PHOTOGRAPHY: © Luis Díaz Díaz
AWARDS: X Biennal Alejandro de la sota – 1st Prize.

An Artisan Jewelry & Workshop

Read More

J.Prats is a jewelry workshop located in the city center of Reus where Pere Prats, son, and apprentice of Josep Prats, continues the family tradition with a personal and unique style.

To better showcase his work, the project aims to open the workshop to the public without compromising security.

The main material strategy was to work with terrazzo in-situ and use its expansion joints to generate a sequence of other uses.

ARCHITECTS: M H. A P
COLLABORATORS: Josep Huguet (Architect) Xavi Prats (Engineer)
CLIENT: Private
LOCATION: Reus, ES
GROSS FLOOR AREA: 120m²
PROJECT: 2015
COMPLETION: 2017
PHOTOGRAPHY: © Luis Díaz Díaz
AWARDS: X Biennal Alejandro de la sota – 1st Prize.

See Images

Studio Profile

We are Marina Huguet & Andy Penuela, M.Arch from ETSAV, Barcelona, Spain. Now based in Barcelona, we were once a nomad office.

Work-and-travel gave us the opportunity to collaborate (up-until-today) in countries like Sweden, France, Colombia, USA, Malaysia & Indonesia.

We believe that context shapes form. Our task is to understand the specific context of each project and to work the relationships between detail, material, space & scale.

We train our eyes through photography. We love books. We collect lamps. We are constantly questioning and learning by listening.

Contact

For commisions and project inquiries, please email: info@mhap.studio

or call us / text us on:
+34 615 290 684

or come visit our studio at:
C/Loreto 46 Barcelona
08029 ES

Vacancies

Three to six month internships available, please send Portfolio, CV and cover letter to: info@mhap.studio

Follow us

Instagram @mh.ap

Credits

Web Design
Studio Wan

Build
David Penuela

All Rights Reserved
MH.AP Studio 2019